Zorg blog

Zorg

Voor particulieren en kleinschalige zorginstellingen c.q. zorginitiatieven ben ik als freelance begeleider in te huren voor begeleiding individueel of begeleiding groep.


Mensen met een zorgvraag of zorgbehoefte:

Ik ben beschikbaar als begeleider/coach om samen tot optimaal leven te komen. Ik kan eveneens vanuit mijn netwerk zorgen voor een vakkundig en betrokken zorgteam wat uitstekend samen werkt, zodat u daar zelf geen zorgen meer over heeft.


Palliatieve zorg:

Wanneer u geen idee heeft wat er mogelijk is op het gebied van palliatieve zorg, dan help ik u aan inzichten wat betreft de mogelijkheden om de juiste keuzes te maken in deze laatste levensfase. Laat stress wat betreft terminale zorg geen smet op de laatste periode met uw partner, ouder of kind werpen, daarvoor is deze periode te kostbaar. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.
 
 

Ondernemers en zorgverleners in de kleinschalige zorg:

Opstarten van kleinschalige zorgonderneming:
Middels een praktisch stappenplan om een eigen kleinschalig zorginitiatief op te helpen starten binnen de mogelijkheden die er zijn, waarbij kwaliteit van zorg het hoofddoel is. Tevens kan ik jou of u begeleiden en coachen bij het planmatig werken met cliënten en bijspringen waar nodig.

Kwaliteitscirkel en cliëntgerichtheid:
Verder kan ik u begeleiden in het verbeteren van de kwaliteit van de zorg middels het organiseren en begeleiden van een kwaliteitscirkel. Een bondige, overzichtelijke, maar toch zeer efficiënte manier om met alle betrokkenen planmatig en methodisch toe te werken naar kwalitatief betere zorg en meer cliëntgerichtheid binnen uw kleinschalige zorg. Het is een overzichtelijke en duidelijke methode die zich richt op verbetering door een  proces te analyseren en uit te werken en zo te komen tot verdieping en oplossingen. Nieuwsgierig naar wat dit inhoudt? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan waarin ik de voordelen voor de cliënten en het team op een rijtje zet.

Snel en efficiënt inzetbare duizendpoot:
Ik ben tevens in te huren voor ziektevervanging (kortdurend), het bij houden van de zorgdossiers, het maken van een objectieve observatie, crisissituaties etc.

Mijn visie

  • zelf optimaal verantwoordelijk zijn en voelen voor het eigen leven,
  • zelf zo veel mogelijk zelf de regie hebben in het leven,
  • geestelijk en lichamelijk in harmonie zijn,
  • een sociaal leven hebben passend bij de persoon,
  • de mogelijkheid hebben en voelen om te kunnen ontwikkelen.

De zorg is volkomen en alleen gebaseerd op de behoefte(n) van de persoon.

Hierin zijn mijn kernwoorden: kwaliteit, cliëntgerichtheid, positiviteit, vertrouwen, respect, betrokkenheid, empathie en samenwerking.

Mijn manier van werken

Mijn manier van werken is Mensgericht (met een hoofdletter). Eigen regie over eigen leven vind ik ontzettend belangrijk in de zorg. Vaak is de beperking al een begrenzende factor. Daarom geef ik graag de mogelijkheid om binnen de grenzen van deze beperking toch een stuk vrijheid te ervaren en mensen echt te laten voelen dat ze er toe doen en zelf keuzes kunnen en mogen maken.

Verder werk ik graag methodisch en planmatig aan de hand van een zorgplan waarin de behoeften en persoonlijke doelen van de cliënt duidelijk staan omschreven. Zo hebben we een duidelijke lijn en wordt het samenwerken met anderen vergemakkelijkt. Alle neuzen staan dezelfde kant op.

Ik werk graag samen met inspirerende mensen met liefde voor het vak. Samen krachten bundelen om tot optimale zorg en dus tot optimaal leven komen, daar hou ik van! Ben je een collega zorgverlener, verpleegkundige, begeleider, helpende of ... en wil je één van mijn netwerkpartners worden? Stuur mij dan een mail via het contactformulier of voeg mij toe op Linkedin!

Samen staan we sterk(er)!